zaterdag, november 04, 2006

Allerheiligestage 2006


Gisteren teruggekomen van een vijfdaagse orientatiestage georganisseerd door het VVO, waar zowel jeugd als junoiren en Oudjes mogen deelnemen. Na de eerste installatie van ons slaaponderkomen begonnen met een kleine training op de kaart De Hoge Rielen , alwaar we ook verbleven. Deze eerste oefening was een kaart waar wat meer op stond dan er was. Niet echt zo moeilijk. Na het middageten een technische looptraining gekregen gegeven door enkele mensen van Lyra AC. Deze was heel plezant, maar de gevolgen heb ik de rest van de stage mogen meedragen, nl. heel stramme spieren. Toen kwam er nog een lijn"wandeling" waar we lijnobjecten moesten volgen. 's Avond was er nog een wandeling waarbij de leden van groep 4 (waarbij ik behoorde) de rest moest proberen te laten schrikken.
Dag 2 vond plaats te Bosbergen. Waar we begonnen met een wandeling op een oro-hydrokaart met enkele andere gegevens erop. Niet zo simpel. Daarna moesten we een One-Man Relay doen (9 kleine oro-hydro kaartjes) puur op snelheid en de laatste oefening moetsen we laten zien hoe goed we het terrein al kende met kaart met een deel paden erop en het te volgen parkoers en dat was het dan. Dit viel goed mee. 's Avonds werd er nog een uurtje gezwommen te Herentals.
Dag 3 vond dan weer plaats op De Hoge Mouw. En de eerste oefening was niet echt iets wat ik graag doe, een eilandmemo. Niet echt veel van gebakken dus , algoed dat ik Klontje tegenkwam en samen zijn we er dan uitgeraakt. De tweede oefening was er weer een tegen snelheid, maar door een misverstand niet zo verlopen zoals gepland (de kaartjes voor bijkomende post die de eerst aangekomen loper per post erbij moest doen hingen aan de bijkomende post i.p.v. aan de door iedereen aan te lopen post). Als afsluiter kregen we weer een een wandeloefening met dit maal een andere vorm van orienteren (geleend van het autoracen naar het schijnt) een visgraad. Dit was eens een aangename verandering waar we het hoofd goed bij moesten houden. 's Avond vond nog een volksspelencompetitie plaats (gewonnen door mijn Team).
Voor dag 4 reden we naar Tielenkamp waar een afstand-richingoefening(wandeling) onze ogen en hersenen deed pijningen. Halverwegen de oefening gestopt wegens niet zo plezant en weg totaal kwijt. Aangezien de volgende oefening een memo was ging ik even over naar groep 3 waar ik 3 O-sprintjes van 1 tot 1.5 km trok. 's Avonds werd dan een Kwis gedaan, de befaamde en beruchte Rechtvaardige Rechters. Ik mocht niet mee doen (Oudje weet je, maar geen zin om bij de R. R. te zetelen dan maar gesupporterd voor de Mééééééé's die blijkbaar voor onsportief gedrag werden gediskwalificeerd Mééééééééééé.
De laatste dag is zoals de gewoonte voorschrijft een ploegenwedstrijd. Ditmaal een Wagener (een scoreloop in ploegenverband).
Algemeen genomen een leuke week geweest met leuke mensen en leuke oefeningen (de meeste toch) alleen wat te weinig fysiek oefeningen.
Vandaag nu nog wat verder rusten en proberen die lichte verkoudheid weg te werken tegen morgen (veldlopen). En vanavond naar de Night Of The Proms.

Geen opmerkingen: